Casa Rural Arroyo de la Greda is een gezellig, authentiek, vriendelijk en huiselijk bed & breakfast met drie ruime, luxe kamers, gelegen aan de rand van een typisch pittoresque Andalusisch bergdorp Güéjar Sierra, dat grenst aan het nationale park Sierra Nevada en Granada.


Casa Rural Arroyo de la Greda
(Basica) CR/GR/000188
Camino de Maitena nº 36
18160 Güéjar Sierra
Granada Spanje
Vast: 958 48 44 61
Mob: 670 028 339
www.arroyodelagreda.com
info@arroyodelagreda.com

Voor informatie over beschikbaarheid en reserveringen kunt u mailen naar:
info@arroyodelagreda.com
vult u het aanvraagformulier in,
of belt u naar:
(vast) 958 48 44 61
(mob) 670 028 339


Een huis in het dorp

In juli verhuren we het gehele huis, inclusief onze eigen woonvertrekken. In het totaal kunnen we 8 personen royaal in ons heerlijke landhuis verblijven. Voor meer informatie en fotos kijk op ons Blog

In de zuidelijke autonome staat van Spanje, Andalusië, ligt de provincie Granada, bekend van onder meer de prachtige stad Granada, het hoogste gebergte van het Iberische schiereiland, de Sierra Nevada en de kust: Costa Tropical. In het nationale park Sierra Nevada ligt het dorpje Güéjar Sierra op 15 minuten rijden van Granada, 30 minuten rijden van de skipiste en 1 uur rijden van de stranden van de Costa Tropical.

Casa Rural Arroyo de la Greda
Het Casa Rural betekent letterlijk "landelijk huis", maar is in de praktijk een bed & breakfast. Het huis ligt aan het eind van het dorp aan een bergstroompje, Arroyo de la Greda, waaraan het zijn naam te danken heeft. Het huis ligt op een stukje land dat verdeeld is in terrassen waar vele verschillende soorten fruitbomen groeien. Tevens heeft het een kleine groente- en kruidentuin. Het huis heeft een 360 graden vrij uitzicht op de omliggende bergen van de Sierra Nevada en het dorp.

Er zijn drie ruime en smaakvol ingerichte gastenverblijven, elk met eigen badkamer. Tevens hebben de gasten beschikking over een gemeenschappelijke keuken en een ruim zonneterras met uitzicht over het berglandschap van de Sierra Nevada. De eetkamer bevindt zich op de begane grond waar de gastvrouw het ontbijt serveert. De rest van het huis wordt bewoond door de gastfamilie.

Het dorp
Güéjar Sierra is een levendig en gezellig, pittoresque bergdorpje op 1100 meter hoogte aan de rand van het natuurpark. Het dorp is typerend voor de omgeving en dateert van voor de Moorse overheersing. De typische bouw en details van deze tijd zijn veelal bewaard gebleven. Er bevindt zich een supermarkt en vele kleine winkeltjes waar van alles wordt verkocht. Uiteraard zijn er ook vele barretjes en restaurants. Güéjar Sierra is voor de omgeving een belangrijke basis waar vanuit vele bergactiviteiten plaatsvinden, zoals wandelen, klimmen, fietsen, skiën, enzovoort.

Gastronomie
Er bevinden zich een aantal restaurants en bars in het dorp en buiten het dorp zijn er ook bergrestaurants, waar genoten kan worden van de lokale gastronomie in een unieke omgeving. In de winter zit men heerlijk bij een knetterend haardvuurtje te eten en in de zomer in de schaduw van de bomen naast de rivier op het terras.

Geschiedenis van Casa Rural Arroyo de la Greda
Het oude typisch Andalusische huis was van oorsprong een cortijo (klein schuurtje wat diende om landbouwwerktuigen te bewaren) en is in de loop van de tijd telkens met een kamertje uitgebouwd. Het is nog een bar geweest met een zomerterras, gerund door Tio Tripa. Deze man had zijn naam verdiend aan de worsten die altijd aan de muur hingen (tripa betekent darm) maar die hij nooit aansneed. Ondanks dat er in Granada altijd een tapa wordt aangeboden bij het drankje, deed hij dit nooit. Toen het huis werd gekocht door de huidige eigenaars, Julie en Joël Bartels, was het huis in een slechte staat. Zij hebben het huis is in orginele Andalusische stijl gerestaureerd en aan de eisen van de moderne tijd aangepast. Zo beschikt het gehele huis nu over vloerverwarming en dubbele beglazing. Het water wordt verwarmd door zonnepanelen en komt door een pomp direct uit de warme kraan. Hierdoor proberen we zowel water als energie te besparen, want hier hebben we te maken met een aantal jaren van grote droogte.

De gastfamilie
De gastfamilie bestaat uit Joël Bartels, Julie Bartels-van Bosbeek, dochter Noa en zoon Ruben. In 2003 hebben zij hun bestaan in Nederland opgegeven om in het zuiden van Spanje hun geluk te beproeven. Na lang zoeken is dit juweeltje van een plek gevonden, een uitstekende plek voor de gewenste Bed & Breakfast. Na de intensieve verbouwing van anderhalf jaar, hoofdzakelijk door Joël en Julie zelf uitgevoerd, zijn de deuren geopend. 
 
 
 
 


B&B Arroyo de la Greda - Blogspot
Güéjar Sierra - Sierra Nevada - Granada
B&B Arroyo de la Greda - facebook
B&B Arroyo de la Greda - Blogspot